Ciupe: Reabilitarea de la Colegiul Național Moise Nicoară făcută la costuri triple și lucrări de mântuială

ionel_ciupeIonel Ciupe, copreşedintele ALDE Arad a participat la întâlnirea cu Vasile Şalaru, membru al Biroului Executiv ALDE, care a venit la Arad în calitate de secretar de stat la Ministerul Educaţiei.
„Am constatat cu toţii că domnul secretar de stat cunoaşte în amănunt situaţia învăţământului arădean şi că este foarte preocupat de aceasta, dar şi că este decis să facă tot ce ţine de dânsul pentru depolitizarea învăţământului în România. Domnia sa a răspuns, pe bază de cifre concrete, celor care susţin că Aradul este neglijat de către Guvern, precizând ce sume au fost şi vor fi alocate în continuare pentru reţeaua de învăţământ din Arad. Rigurozitatea cu care domnul Şalaru a organizat vizita la Arad, la unităţile de învăţământ din judeţ, demontează afirmaţiile mincinoase ale foştilor pedelişti vopsiţi în liberali, potrivit cărora Guvernul nu ne bagă în seamă. Noi nu spunem, cum spunea, în 2012, Falcă, actualul, din păcate, primar, că Aradul este în faţă. O spunea doar pentru a se lăuda că el şi partidul lui l-au adus în faţă, când, de fapt, în faţă eram, ca şi astăzi, doar la bolile cronice propriu zise şi la taxele şi impozitele enorme, devenite, în domnia lui Falcă, tot cronice. Era, de asemenea, în faţă la multiplicare de trei ori a costurilor lucrărilor pe bani publici, pentru umplerea buzunarelor clientelei şi puşculiţei de partid”, a declarat Ionel Ciupe, președinte ALDE Arad.
Din păcate, lucrările de mântuială, pe bani mulţi, s-au înregistrat şi în domeniul educaţiei chiar în municipiul Arad. „Pentru că era de faţă un om important din Ministerul Educaţiei, am ţinut să reamintesc de reabilitarea Colegiului Moise Nicoară, unde lucrările au fost plătite la costuri triple faţă de cel real şi executate de mântuială. La trei luni de la recepţie au fost necesare reparaţii, alţi bani, altă ocazie pentru ei de a-şi rotunji veniturile. Acesta este modul în care pedelisto-peneliştii arădeni au „sprijinit” învăţământul arădean, pe care l-au folosit şi manipulat în mult prea lunga dictatură portocalie. O dictatură pe care ALDE Arad vrea să o curme la alegerile locale din 2016, cu ajutorul arădenilor şi în folosul acestora, iar Falcă vrea să o menţină, amăgindu-ne cu himere de genul capitală culturală europeană sau capitală verde. Trebuie să-i spunem verde-n faţă că poveştile lui sunt deja răscoapte şi nu mai păcăleşte pe nimeni cu ele”, a explicat Ionel Ciupe.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici