Consilierul Lupaș atrage atenția: Primarul Falcă nu a alocat nici un leu pentru Spitalul Matern și CET

Primăria Aradului a scos în aceste zile la transparență proiectul de buget pe 2017, în care nu s-a alocat nici un leu pentru Spitalul Matern și CET.
Consilierul municipal independent, Marin Lupaș, în luna ianuarie a propus stabilirea unor priorități pentru bugetul de anul acesta: finanțarea pentru un nou Spital Matern, investiții în CET și Cetatea Aradului. „Am constatat că două din aceste priorități nu sunt acoperite deloc. Domnul primar Falcă a spus anul trecut că va participa la construcția unui nou Spital Matern, alături de Consiliul Județean Arad. Am salutat acea idee și acum cred că trebuie să trecem la fapte, să nu rămânem la vorbe goale și declarații politice. Ați văzut și la drumul de legătură între Cometei și Centura de Nord că din 2014 tot stau oamenii ca să se apuce odată Primăria de treabă. Mă așteptam la alocarea unei sume de bani pentru construcția noului Spital Matern încă din bugetul pentru acest an. E bine că sunt alocați ceva bani pentru renovarea fațadelor unor secții, dar arădenii au nevoie de condiții decente în interiorul spitalelor. Cred că oamenii s-au săturat de lucrările de fațadă ale administrației și solicită mai multă răspundere și implicare”, a declarat Marin Lupaș.
Lista programului de investiții pe anul 2017, situat în Anexa 1T a proiectul de buget nu conține nici o prevedere despre mult-necesarele investiții la CET, mai ales în contextul pierderii de către administrația locală a unei finanțări externe majore anul trecut.„De asemenea, așteptam investiții la CET, unde se pierd anual milioane de euro, tocmai din cauza lipsei investițiilor în modernizare și eficientizare. La ultima ședință de Consiliu, domnul primar Falcă mă întreba ce soluții am eu pentru CET. Nu sunt genul de om care să fugă de vreo provocare sau o răspundere”, a explicat Lupaș. El spune că este nevoie de o discuție cu specialiștii pentru o soluție modernă pentru CET Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

3 + 13 =