Îl cheamă Gheorghe Falcă, e primar şi dovedeşte că are tupeu: după ce nu a făcut nimic pentru Monumentul Marii Uniri, dă vina pe Guvern

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, continuă să dovedească cu fiecare ieşire oficială că tupeul nu-i lipseşte. Este cunoscut faptul că Gheorghe Falcă a tergiversat ani de zile demersurile pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri la Arad. Mai mult, se cunoaşte faptul că în loc să aplice hotărârile de Consiliu Local Municipal adoptate în mandatul său pe această temă, Falcă a preferat să folosească tema monumentului la modul politicianist, ba dând vina pe adversarii politici, ba încercând să desfiinţeze cea mai mare piaţă a Aradului, pentru ca acum să fie în pericol de a pierde definitiv monumentul pentru că timpul fizic nu mai permite decât cu greu derularea demersurilor legale pentru amplasarea acestuia. În loc să-şi recunoască vina, Gheorghe Falcă preferă în continuare să găsească vinovatul de serviciu, adică Guvernul şi reprezentanţii săi în teritoriu. Primarul a emis o declaraţie de presă prin care încearcă din nou să deturneze atenţia arădenilor de la adevărata problemă care a făcut ca nici acum să nu se ştie când va putea fi amplasat Monumentul Marii Uniri la Arad, în anul Centenar. „Nu ne surpinde (n.r.: termenul aparţine celui care îşi asumă declaraţia şi este doctor în comunicare) faptul că doamna prefect a aflat de anul Centenarului în luna aprilie și a chemat reprezentanții administrației locale să ne întrebe ce evenimente și acțiuni organizăm cu ocazia celor 100 de ani de la Marea Unire. Am întrebat-o pe doamna prefect Horgea ce finanțare primește Aradul pentru evenimentele de Centenar din partea Guvernului și în stilul caracteristic celor de la PSD ni s-a răspuns că ei nu știu ce să facă, cer doar fișe din fiecare județ al țării. Nu ar fi exclus ca PSD să facă un “cadou” poporului român și să solicite o prelungire a anului Centenar și în 2019 pentru a se putea încadra în calendarul evenimentelor. Același lucru s-a întâmplat și în privința Monumentului Marii Uniri, Prefectura și Guvernul PSD dau din umeri, aruncă responsabilitatea dintr-o parte în alta, iar arădenii riscă să rămână fără acest simbol al Centenarului”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, mixând în aceeaşi oală teme legate de finanţarea unor programe dedicate Centenarului cu Monumentul Marii Uniri, pentru care se face singur vinovat că nu a fost încă amplasat şi că nu au fost respectate hotărâri ale CLM promovate chiar de el.
Aşteptăm cu interes reacţia lui Gheorghe Falcă atunci când Aradul va pierde şi Cetatea. Aceasta va reveni peste nu multe zile în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, care o va prelua de la municipiul Arad tocmai pentru că în 8 ani de zile, Gheorghe Falcă este cel nu a făcut nimic pentru a respecta obligaţiile pe care şi le-a asumat în protocolul cu MApN pentru trecerea Cetăţii Aradului în circuitul civil.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici