Aveţi maşină? Primăria vă obligă să plătiţi pentru că vă parcaţi maşina în faţa blocului

O veste pentru arădenii din cartierul arădean Alfa: Primăria va demara lucrările de amenajare și numerotare a locurilor de parcare de reşedinţă din Cartierul Alfa. Acţiunea va continua şi în cartierele Confecţii, Vlaicu şi Micălaca, până la refacerea integrală a celor 5144 de locuri cu parcări rezidenţiale din municipiul Arad.
Iniţiativa Primăriei Arad îi atinge direct la buzunar pe arădeni. După ce Primăria le-a demolat garajele, acum îi obligă pe arădeni să-şi plătească locul de parcare din faţa blocului, conform „Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor de reședință din municipiul Arad”. În baza regulamentului, se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă. Deţinerea unui autoturism în proprietate este o condiţie obligatorie pentru a participa la procedura de licitaţie privind atribuirea locurilor de parcare din parcările de reşedinţă. Începând cu data intrării în vigoare a prezentului regulament, chiria de bază pentru un loc de parcare va fi de minim 15 lei/lună la care se adaugă TVA (preţul se va stabili în urma licitaţiei pentru locul respectiv) şi se achită integral, la data semnării contractului pentru locul respectiv. Persoanelor cu dizabilităţi, încadrate în grupele „grav” sau „accentuat” li se vor atribui în mod gratuit locuri de parcare. Gheorghe Falcă le face astfel un „cadou” celor care l-au votat, cartierul Alfa fiind recunoscut pentru numărul mare de votanţi „pro-Falcă”.
De fapt, sub acoperirea celor peste 5000 locuri de parcare realizate de Primărie se ascunde, de fapt, doar trasarea unor linii cu vopsea la marginea carosabilului şi montarea dispozitivelor metalice de blocare a accesului, operaţiuni care au necesitat o investiţie simbolică în urma căreia bugetul local se va umple cu bani grei din buzunarele tot mai încercate ale arădenilor. Cât despre realizarea de parcări adevărate noi, mai aşteptăm…

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

19 + one =