Dacă la Arad nu se poate, se poate la Pecica: Pecicanii vor plăti în 2018 impozite la nivelul anului trecut, sau chiar mai mici

Anul 2018 începe cu o veste bună pentru locuitorii oraşului Pecica. Spre deosebire de arădeni, care s-au trezit cu taxe şi impozite locale mai mari decât anul trecut, la Pecica s-a decis ca acestea să nu crească. Ba mai mult, vor exista şi cazuri în care impozitele şi taxele locale vor scădea faţă de anul 2017.
Consiliul local al oraşului Pecica a aprobat, în şedinţa din 14 decembrie a anului trecut, Hotărârea nr. 184 prin care se stabileşte cuantumul impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018. La propunerea primarului Petru Antal (liderul aleşilor locali PNL din judeţul Arad) şi în baza raportului serviciului de specialitate, s-a decis aplicarea cotelor minime stabilite prin Codul Fiscal pentru toate categoriile de clădiri şi terenuri în cazul localităţilor de rangul III (oraşe), ceea ce înseamnă că pecicanii vor plăti, în majoritatea cazurilor, aceleaşi impozite şi taxe locale ca şi anul trecut. Cei care deţin terenuri mai mari, vor plăti mai puţin ca în 2017 deoarece s-a revenit la norma de calcul din anul 2015, fiind abrogată prevederea prin care 400 mp din teren se impozita ca şi teren curţi construcţii.
În ceea ce priveşte taxa de salubrizare, pecicanii vor achita taxa aferentă primelor patru luni ale anului la casieria Primăriei Oraşului Pecica, urmând ca după aceea fiecare gospodărie să încheie contracte individuale cu noul furnizor, societatea Retim Ecologic Service Timişoara. Tariful va fi de 7,02 lei/persoană/lună plus TVA şi va fi încasat în mod direct de companie. Aceasta înseamnă o indexare de aproximativ 8 lei pe an de persoană. Retim se obligă să colecteze în mod selectiv atât gunoiul menajer cât şi PET-urile, hârtiile şi alte categorii de deşeuri.
Serviciul Taxe şi Impozite al Primăriei Pecica a operat rapid actualizarea sistemului informatic astfel încât contribuabilii din Pecica, Turnu, Sederhat şi Bodrogu Vechi pot să îşi achite obligaţiile începând din 3 ianuarie 2018. Cei care achită întreaga sumă până în 31 martie beneficiază de o reducere de 10 la sută.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

two + 8 =