5 Avantaje ale cursurilor online – învață germana de acasă

În trecut, dacă voiai să te specializezi într-un anumit domeniu, trebuia să călătorești sute de kilometri, să plătești sume exorbitante pentru cursuri de specializare și chiar și în aceste condiții nu rețineai foarte mult din ceea ce era prezentat (notițele sunt bune, dar nu surprind toate detaliile).

Nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să începi să înveți o limbă străină în zilele de azi. Este distractiv, atrage cu sine o mulțime de oportunități și numeroase beneficii cognitive și sociale care vor dura toată viața.

Astfel, am dezvoltat o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite niveluri lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare de tip start-up:

Centrul Gutenberg: cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

Centrul Didacto: cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

De ce limba germană?

Pentru adulți limba germană constituie un avantaj competitiv, atât pe piața muncii din România, cât și pe cea de la nivel internațional, putând să ofere poziții mai înalte, un salariu mai mare sau șanse mai ridicate de angajare. În plus, limba germană oferă deschidere și către piața muncii din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția).

Copiii vorbitori de germană au acces la unități de învățământ de calitate în țară și în străinătate, precum și posibilități numeroase de a participa la programe extracurriculare, burse, schimburi de experiență și multe altele.

Avantajele cursurilor online

1. Cursurile online sunt disponibile oriunde ai fi

Cursurile online îți oferă o flexibilitate pe care nu o vei întâlni la cele față în față. Poți să le accesezi de oriunde, deoarece majoritatea platformelor de video conferință au aplicații dedicate, iar website-urile sunt optimizate și pentru folosirea de pe telefonul mobil.

2. Sunt apreciate de către angajatori și universități

Indiferent dacă te interesează o universitate de profil, un internship sau un job nou, un curs de germană va arată întotdeauna bine în CV. Un curs online denotă dorința de a învăța, adaptabilitate și predispoziție către digitalizare.

3. Câștigi timp și bani

Este evident că organizarea unui curs fizic costă bani atât pentru spațiul de desfășurare al cursurilor, cât și pentru materialele necesare.

Cursurile online presupun un cost mai redus în comparație cu cele desfășurate într-o locație fizică, luând în considerare motivele enumerate mai sus, dar și banii și timpul economisit pe mijloacele de transport.

4. Posibilitatea revederii lecțiilor de mai multe ori, pentru fixarea informației

Chiar dacă unii oameni spun că nimic nu se compară cu experiența directă, când un trainer stă în fața ta și îți împărtășește cunoștințele lui. Cursurile online au un avantaj incomparabil – faptul că poți revedea lecțiile de câte ori ai nevoie. De exemplu dacă la un moment dat ai lipsit de la curs sau vrei să revezi concepte pe care nu le-ai înțeles perfect din prima, poți face asta.

5. Posibilitatea de a urma mai multe cursuri simultan

La Centrul Gutenberg sunt organizate atât cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, unde ai posibilitatea de a-ți exersa cunoștințele cu un vorbitor nativ de limba germană.

Pentru copii, la Centrul Didacto activitățile online sunt cursurile de limba germană (axate pe cunoașterea limbii) și atelierele conversaționale de limba germană, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat).

Pentru cei care nu au testat încă beneficiile programelor educaționale online, există opțiunea de a participa la cursuri și ateliere introductive de germană 100% gratuit, atât pentru copii cât și pentru adulți.

Dacă aveți curajul să încercați o experiență nouă, de viitor, sau vă doriți o activitate specială pentru copilul dumneavoastră, vă invităm în comunitatea Gutenberg.

Accesați site-urile noastre, ca să învățăm împreună limba germană!

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

nine + 13 =