Spectacol pe patru roți la Deva: etapa a treia a Campionatului Național de Super Rally a atras numeroși spectatori

În data de 14 august, la poalele Cetății medievale din Deva, s-a organizat cea de-a treia etapă din Campionatul Național de Super Rally. Deși a fost o zi de vară cu temperaturi ridicate, un număr mare de spectatori au venit să-și susțină favoriții locali, hunedorenii Mihai Leu și Dănuț Budai, Leu fiind și promotorul acestui campionat.
La start s-au înscris 34 de piloți, unii dintre ei concurând și în alte competiții organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. După două etape, în care și-a adjudecat victoriile, pilotul francez Jerome France, cu a sa mașină Formula Renault, a reușit să se impună și la Deva. Pe locul secund s-a clasat pilotul și prezentatorul TV, Dani Oțil, cu al sau Radical SR4, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de Emil Ghinea, pilotând o mașină Norma 20F. Este pentru prima dată când Ghinea reușește să urce pe podium la această competiție, el concurând și în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Mihai Leu a ocupat poziția a patra în clasamentul general, doar opt zecimi de secundă despărțindu-l de podium.
Singura prezență feminină, Antonia Ioana Tanasie, pilotând și la cursele de viteză în coastă cu aceeași mașină Volkswagen Golf IV, și-a adjudecat victoria la categoria sa. Pentru Norbert Maior, pilot în Campionatului Național de Raliuri din cadrul echipei Napoca Rally Academy, a fost prima participare într-o etapa de super rally și a reușit să obțină cel mai bun timp la categoria sa, într-o mașină Mitjet 1300 cu motor de motocicletă.
A fost o zi cu mult spectacol, trăit cu intensitate maximă de cei prezenți la fața locului, care, cu siguranță, așteaptă cu nerăbdare etapa de anul viitor. Pentru cei interesați de aceasta competiție, amintim ca următoarea etapă din acest sezon se va organiza la Craiova, în perioada 10 – 11 septembrie. Cursele pot fi urmărite în direct pe canalele Looksport cât și pe pagina de facebook a Federației Române de Automobilism Sportiv.

Rafael P

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

1 × four =