[VIDEO] Spitalul Orășenesc Ineu, modernizat și dotat cu bani europeni

La Spitalul Orășenesc Ineu a avut loc un eveniment care a marcat finalul proiectului „Dotare ambulatoriu integrat și laboratoare ale Spitalului Orășenesc din orașul Ineu, județul Arad”. Au participat managerul spitalului, medicii specialiști care utilizează echipamentele, edilii orașului Ineu, consilieri locali, parteneri și furnizori de echipamente medicale.
În calitate de beneficiar, Unitatea Administrativ Teritorială oraș Ineu a finalizat implementarea proiectului „Dotare ambulatoriu integrat și laboratoare ale Spitalului Orășenesc din orașul Ineu, județul Arad”, cod MySMIS 124063, finanțat prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1: „Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate” Operațiunea A – Ambulatorii.
„Fiecare proiect de finanțare a fost prezentat, la fața locului, cu echipamentele medicale funcționale și sălile special amenajate, ca un final fericit al fiecărei etape de finanțare dusă la bun sfârșit pentru binele cetățenilor. Putem afirma că Spitalul Orășenesc Ineu este dotat atât cu aparatură medicală, echipamente necesare, cât și cu medici specialiști, asigurând cele mai bune servicii medicale la nivel de județ, în unele situații caracteristice! Din partea companiei care produce echipamente medicale MINDRAY a participat directorul pe Europa, care a inaugurat cu această o plachetă ce amintește de colaborarea spitalului de peste 12 ani cu această companie”, a declarat Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

Proiectul a fost derulat în orașul Ineu începând cu data de 30.08.2019 și are o valoare totală de 5.553.016,94 lei din care finanțare nerambursabilă de 3.883.865,96 din Fondul European de Dezvoltare Regională și 1.553.546,38 lei din Bugetul Național. Valoarea totală a finanțării nerambursabile a fost de 5.548.379,94 lei. Implementarea proiectului s-a desfășurat pe parcursul a 3 ani și 4 luni fiind prelungit ca urmare a posibilității de achiziționare de echipamente medicale suplimentare până în data de 28.02.2022.

Ca rezultate ale proiectului s-a reușit dotarea ambulatoriului integrat, a laboratorului de analize medicale și a compartimentului de Radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Orășenesc Ineu cu 141 echipamente medicale din care cele mai importante sunt: patru ecografe, defibrilatoare, electrocardiodrafe; aparatura necesară bazei de tratament Recuperare medicală; un aparat de radiologie scopie și grafie cu sistem digital; sistem PACS pentru stocarea imaginilor și informațiilor din compartiment Radiologie; opt analizoare automate pentru Laboratorul de Analize Medicale. În afară de echipamente medicale, spitalul a fost dotat cu mobilier interior necesar lucrului în toate cele 7 cabinete medicale cât și în sălile de așteptare.
Dotarea ambulatoriului va duce la creșterea și diversificarea serviciilor medicale în cabinetele de specialitate ale ambulatoriului. Acestea vor facilita un diagnostic mai precis și rapid și un tratament adecvat. „Ne așteptăm ca solicitările serviciilor publice de sănătate furnizate în ambulatoriul Spitalului Orășenesc Ineu să crească cu cel puțin 10 % pe an și în același timp să scădem cazurile redirecționate către alte unități spitalicești. Spitalul Orășenesc Ineu, prin implementarea acestui, proiect vine în sprijinul cetățenilor orașului Ineu și a zonei arondate, subliniind faptul că prioritatea unității zi de zi este „Managementul pacientului”. Pentru asigurarea funcţionării sistemului de management al calităţii în spital, preocuparea noastră zilnică este de a oferim servicii medicale performante conform standardelor în vigoare”, a declarat Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.
Totodată, în cadrul Laboratorului de Analize Medicale, cu suportul partenerilor MINDRAY, au fost finalizate lucrările de standardizare pentru o mai bună eficiență și accesabilitate.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici