Furt ca-n codru la Chișineu Criș: utilajele unei firme de salubritate, dezmembrate de angajații firmei controlate de un polițist

Blestemul gunoaielor lovește prin ricoșeu la Chișineu Criș. După ce întreaga zonă 2 a județului Arad, din care face parte și orașul Chișineu Criș, a fost lăsată de două ori în ultimi ani fără operator de salubrizare pentru că firmele care au contractat serviciul nu și-au făcut treaba, una dintre ele a fost efectiv prădată, fără nici o reținere, de angajații unei firme locale despre care se vorbește că ar fi controlată de un om al legii.
După ce a încetat activitatea anul trecut, operatorul de salubrizare și-a parcat utilajele pe un teren din orașul Chișineu Criș. Mai mulți angajați ai unei firme care, conform unor surse, ar fi controlată de un polițist, au dezmembrat fără nici o urmă de reținere piese de pe utilajele depozitate de mai mult timp pe un teren al Primăriei. Am intrat în posesia unui set de imagini cu autospeciale de transportat deșeuri care au fost lăsate fără roți, acumulatori și chiar fără rezervoare de carburant. Și nu s-a acționat noaptea, ca hoții, ci în timpul zilei. Se pare că nimeni nu a fost interesat de atacul asupra mașinilor de gunoi, cum li se spune în mod popular.
Informațiile noastre spun că operațiunea ar fi fost dirijată în mod direct de „omul legii” care de fapt conduce activitatea firmei familiei sale. Poate de aceea s-a lucrat atât de „deschis”.
Nici la câteva luni de zile de la furt, autoritățile nu par prea grăbite să ancheteze această afacere. Să fie oare vreo legătură cu statutul oficial al patronului din umbră, așa cum spun gurile rele? Nu putem să nu ne punem, justificat, această întrebare. Poate, acum, vom primi și noi, și cetățenii din Chișineu Criș care ne-au semnalat acest caz, un răspuns adecvat de la cei care ar trebui să se ocupe cu aplicarea legii și apărarea bunurilor cetățenilor și agenților economici de pe raza lor de competență.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici