Aradul nu vrea bani europeni: Falcă mai ia un împrumut, de această dată ca să modernizeze depoul de tramvaie UTA

În timp ce oraşele din vecinătatea Aradului se modernizează pe bani europeni, primăria Municipiului Arad preferă împrumuturile. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a semnat contractul de modernizare a infrastructurii depoului principal de tramvaie UTA, un proiect de 2.494.000 lei. Finanţarea se va asigura din împrumut BERD şi din bugetul general al municipiului Arad.
Depoul de tramvaie UTA a fost construit între anii 1962–1974, având în prezent dotările tehnologice specifice perioadei şi tipurilor de tramvaie TATRA, T4R, respectiv a celor de producţie DUWAG (1960–1969) de tipul GT6, GT8. Primăria spune că investiţiile propuse în cadrul acestui proiect au fost mai mult decât necesare, în condiţiile în care dotările au un grad ridicat de uzură şi nu mai corespund cerinţelor actuale.
Din cele aproape 2,5 milioane lei se vor achiţiziţiona mijloace fixe. Printre acestea sunt 8 vinciuri electrice mobile cu comandă centrală pentru ridicarea vagonului de pe boghiuri, o instalaţie pentru schimbarea agentului de răcire din sistemul de aer condiţionat, un sistem de control al acumulatorilor din vagon, un dispozitiv de măsurare a forţei de închidere a uşilor tramvaiului, o platformă mobilă de ridicare pentru reparaţii făcute sub vagon, o maşină de spălat cu jet de apă caldă pentru curăţare, o instalaţie de încărcare cu nisip uscat a nisiparelor, un echipament de compactare, un polizor portabil şi un aparat portabil de măsurare a profilului şinei şi roţilor, o platformă de lucru amplasată la nivelul plafonului tramvaiului, o instalaţie de alimentare a tramvaiului cu tensiune de lucru (750 V CC), o macara pivotantă şi o instalaţie din hala de spălare.

Comentarii

comentarii

1 COMENTARIU

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

10 + 10 =