Halucinant: Primăria Aradului dă peste 10.000 de euro să afle de ce nu ţine asfaltul pe Voinicilor

Foto: Arhiva

Primăria Aradului a găsit soluţia universală pentru toate problemele Aradului: DALI (Documentarea de Avizare a Lucrărilor de Investiţii). O asemenea rezolvare s-a găsit şi pentru strada Voinicilor, care la doar câteva luni de la asfaltare are din nou gropi. Primăria Municipiului Arad a decis să investească 50.000 de lei pentru a afla de ce nu ţine asfaltul pe Voinicilor. Conform notei de fundamentare a Proiectului de Hotărâre prin care se repartizează excedentul bugetar, se alocă 50.000 de lei pentru „elaborare DALI Reparaţii carosabil strada Voinicilor (inclusiv expertiza)”, avându-se în vedere „degradarea sistematică a carosabilului străzii Voinicilor”. Adică, se alocă o sumă considerabilă pentru o DALI privind reparaţiile necesare pe o stradă abia reabilitată.
Străzile Aradului sunt reabilitate prin lucrări de slabă calitate şi cu bani mulţi, iar la câteva luni de la finalizarea lucrărilor, apar gropile. Un exemplu concret este strada Voinicilor din cartierul arădean Micălaca. Reabilitarea străzii Voinicilor a început în 17 iulie şi s-a terminat în 15 august. Lucrarea a costat 420.000 de lei şi a fost considerată o adevărată victorie a conducerii PNL Arad. Sergiu Bîlcea, preşedintele organizaţiei municipale PNL Arad a declarat că strada Voinicilor se află în proiectul
«100 de străzi pentru Arad». „Este important că administraţia PNL reuşeşte să aducă bani în investiţii din resurse proprii, în condiţiile în care sprijinul guvernamental este ca şi inexistent”, spunea Sergiu Bîlcea, liderul organizaţiei municipale PNL Arad. La câteva luni după asfaltarea străzii Voinicilor, pe carosabil au apărut din nou gropile. A fost o altă lucrare proastă, care a cedat în scurt timp. În loc să someze executantul lucrării să repare strada, Primăria condusă de Gheorghe Falcă preferă să aloce alţi bani pentru un studiu care să constate de ce s-a stricat aşa de rapid carosabilul. Adică, alţi bani publici pentru cei care vor întocmi documentaţia DALI privind… motivele pentru care o lucrare făcută prost a cedat prea repede.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

one × 4 =