Ziua porților deschise la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Tabacovici din municipiul Arad

Sărbătoare cu parfum de lavandă astăzi la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Tabacovici când beneficiarii, angajații centrului și invitați din rândul colaboratorilor au marcat în cadrul unei activități comune de socializare inaugurarea unei săli multifuncționale în care vor fi organizate activitățile de terapie ocupațională (confecționarea de buchete de lavandă, mici decorațiuni și lumânări parfumate) și vor fi oferite servicii de fizioterapie și recuperare pentru cele 20 de persoane adulte cu dizabilități găzduite în acest centru, situat în cartierul Aradul-Nou.
„Pentru echipa DGASPC Arad fiecare nouă investiție în îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor reprezintă o mare bucurie pentru că noi punem ca prioritate omul în centrul muncii noastre și întreagă noastră activitate o gândim și o planificăm spre folosul beneficiarilor din centrele noastre. Această nouă facilitate inaugurată la CIA Tabacovici crește calitatea serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități. Mulțumim Consiliului Județean Arad pentru sprijinul acordat”, declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.
Finanțarea pentru noul spațiu multifuncțional a fost asigurată de Consiliul Judetean Arad, cu fonduri din bugetul județului.
Inaugurarea a avut loc în prezența vicepreședintelui CJA, Ionel Bulbuc și a unui sobor de preoți care au oficiat și o mică slujbă religioasă.
Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Tabacovici este un centru de tip rezidenţial care asigură, în principal, găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare și reinserţie socio-profesională pentru persoane adulte cu handicap, pe o perioadă determinată sau nedeterminată, în funcţie de tipul, misiunea unitaţii şi nevoile individuale ale beneficiarilor.
Spațiul este amenajat și dotat corespunzător, conform standardelor obligatorii și dispune de 7 dormitoare, băi pentru beneficiari, sală tratamente, sală de mese, bucătărie, vestiar, sală pentru consiliere, birouri, magazii pentru alimente, o grădină și un mic parc în curtea centrului.
La Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Tabacovici lucrează cu beneficiarii: psihologi, asistenți sociali, asistente medicale, lucrători sociali, educatori, bucătari, muncitor calificat și un șef centru.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici