Iustin Cionca se laudă cu investiții cu banii de la „Guvernul cel rău”: un spital nou pentru maternitate şi secţiile de pediatrie

Consiliul Judeţean intenționează să construiască la Arad un spital nou care va cuprinde atât maternitatea, cât și toate secțiile pentru copii. Consiliul Județean va aloca bani pentru începerea documentației, urmând ca investiția să fie făcută cu bani de la Guvern. Totul se întâmplă într-o perioadă în care președintele Iustin Cionca și colegii săi de partid din CJA au atacat în nenumărate cazuri Guvernul României, acuzându-l că „nu dă bani” la Arad.
În şedinţa de săptămâna viitoare, bugetul de venituri-cheltuieli al judeţului Arad va fi rectificat pentru demararea documentaţiei tehnice. Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat că va începe construirea unui spital nou, iar investiţia va fi finanţată de Compania Naţională de Investiţii. „Noul spital va avea secţii de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, Chirurgie Infantilă, Pediatrie şi se va construi în curtea Spitalului Judeţean. Valoarea estimată a investiţiei este de 40,2 milioane de euro. În şedinţa operativă de astăzi a Consiliului Judeţean s-a discutat despre alocarea fondurilor necesare iniţierii documentaţiei tehnice pentru realizarea investiţiei. Medicii ne-au relatat nevoile din acest domeniu sensibil. O parte din clădirea actuală a Spitalului Matern este revendicată de foştii proprietari, de aceea nu putem realiza acolo investiţii substanţiale,” a declarat Iustin Cionca. Președintele Consiliului Județean Arad spune că prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost aprobate spre finanţare două spitale noi în judeţ: unul de Psihiatrie, la Căpâlnaş şi unul de Oncologie, în municipiul Arad. De asemenea, susține Cionca, pe bani europeni se vor face investiţii în secţiile Boli Infecţioase şi în refacerea secţiei de Cardiologie.
Este bine că există interes pentru demararea de investiţii în Sănătatea arădeană din partea Consiliului Judeţean Arad dar, până acum, vorbim de fonduri aşteptate de la Guvern. Mega-spitalul proiectat, în valoare estimată de 40,2 milioane euro, ar epuiza însă mare parte din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii pentru un an întreg aşa că este interesant de văzut cum va reuşi CJA să obţină finanţarea supra-dimensionată pe care şi-a propus-o, mai ales că, după cum se ştie, există nedoritul precedent al banilor returnaţi pentru documentaţii prost făcute la Arad, de aceeaşi echipă condusă de Iustin Cionca. Asta, în condiţiile în care se aruncă milioane pe manifestări de imagine ale conducerii CJA, cu vădită tentă electorală.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

1 × two =