Zece afgani solicitanți de azil în România au fost prinși încercând să treacă ilegal frontiera la Nădlac II

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II au depistat zece cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu saci cu cărbune artificial, respectiv produse din sticlă.
În data de 17.11.2020, în jurul orei 10.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, un cetăţean român, în vârstă de 35 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, saci cu cărbune artificial pe ruta România – Italia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. În interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, cinci persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, un minor, în vârstă de 17 ani, şi patru adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani.
În dimineața aceasta, în jurul orei 05.50, în acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar în vârstă de 49 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta produse din sticlă pe ruta Bulgaria – Cehia. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind în interiorul compartimentului marfă cinci cetăţeni din Afganistan, un minor, în vârstă de 15 ani şi patru tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani. În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două TIR-uri și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii afgani, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici