Vizitând Constanța, România

Constanța este situată în România și este una dintre cele mai populare destinații situate pe malul Mării Negre. Pe lângă faptul că este o atracție turistică majoră datorită locației sale, orașul găzduiește și multe repere istorice. Istoria Constanței poate fi urmărită încă din timpuri străvechi, în vremea grecilor antici.Când a fost fondat pentru prima dată de greci în jurul secolului al VI-lea î.Hr., orașul a fost numit Tomis, de aici și zicala “Salut bătrâne Tomis!”. Ulterior a fost cucerită de romani în anul 71 î.Hr., în timpul împăratului Constantin și a fost redenumită de la Tomis la Constantiana și ulterior redenumită la ceea ce știm astăzi drept Constanța.

Astăzi, orașul rămâne unul dintre cele mai vechi orașe din România și una dintre cele mai populare destinații turistice din țară și al patrulea cel mai mare port din Europa, după Rotterdam, Anvers și Marsilia. Multe repere importante pot fi vizitate în tot orașul. Varietatea stilurilor arhitecturale este ceea ce face acest oraș oarecum interesant, deoarece au fost influențați de diferitele date demografice care conviețuiesc încă în această regiune, cum ar fi românii, turcii și grecii.

Piața Ovidiu

Probabil unul dintre cele mai importante repere ale orașului, Piața Ovidiu este locul unde pot fi admirate multe clădiri istorice de diferite stiluri, inclusiv faimosul Muzeu de Istorie Naturală și Arheologie și, desigur, statuia lui Ovidiu. Ovidiu a fost un poet roman care a fost interzis și alungat de către împăratul Augustus. Motivul alungării sale rămâne neclar, cu toate acestea, acest eveniment a influențat foarte mult poezia sa în anii următori. În acea perioadă, Constanța, cunoscută atunci ca Tomis, se afla la marginea Imperiului Roman și se afla sub stăpânirea Regatului Traciei (stat pe care Imperiul Roman a avut o mare influență, cunoscut și sub numele de stat satelit). Statuia în sine a fost proiectată de sculptorul Ettore Ferrari ca un tribut adus scriitorului și o replică a statuii poate fi găsită în Italia, în orașul Sulmona.

Cazinoul din Constanța

O locație cunoscută este Cazinoul din Constanța. Structura este unică prin stilul său, devenind unul dintre cele mai importante monumente istorice ale României. Locația cazinoului contribuie, de asemenea, la popularitatea sa, este situată pe trotuarul, pe malul Mării Negre, pe bulevardul 2 Elisabeth. Clădirea a fost abandonată de mulți ani și statul intenționează să restaureze reperul simbolic al orașului. Restaurarea clădirii a început în primăvara anului 2020 și se așteaptă să fie finalizată până în 2022.

Până la începutul celui de-al doilea război mondial, cazinoul a fost un loc preferat pentru jucătorii din întreaga Europă și a fost printre cele mai populare cazinouri din Europa în acea perioadă.

Farul Genovez

Lângă cazino se află un alt reper istoric cunoscut sub numele de Farul genovez, care a fost reconstruit în 1860. Monumentul în sine poate trece neobservat, cu toate acestea, semnificația sa istorică este foarte importantă. Farul este situat în spatele unui grup de statui unde se află bustul celui mai renumit poet român, Mihai Eminescu. Fostul far datează din epoca medievală, în jurul anului 1300 și a fost reconstruit între 1858-1860.

Mamaia

Mamaia se numără printre cele mai renumite stațiuni de pe coasta Mării Negre și tinde să fie foarte ocupată în timpul verii. Stațiunea este situată la nord-est de centrul orașului Constanța, cu foarte puțini locuitori și zona fiind cea mai populată de turiști. Aici pot fi găsite multe restaurante unde oamenii pot încerca mâncăruri tradiționale românești. O atracție majoră a stațiunii este telegondola. O plimbare pe telegondolă durează aproximativ 10 minute unde oamenii pot vedea întreaga stațiune. Parcurge o distanță de 2 kilometri situată între Hotelul Perla și cazino.

Gânduri finale

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele locuri interesante pe care orașul le poate oferi. Pe lângă numeroasele monumente istorice prezente în oraș, mulți oameni merg la Mamaia. Stațiunile sunt incredibil de active în timpul verii și se organizează multe petreceri pe plajă în fiecare an, unde mulți oameni, inclusiv vedete, vin la petrecere. Mamaia este cunoscută pentru viața de noapte și mulți oameni o compară cu alte locuri faimoase, cum ar fi Ibiza și Miami, făcându-l cea mai atractivă destinație turistică din Constanța.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici