Se întâmplă la Almaș: Primăria a distribuit preferențial mixtură asfaltică electorală iar acum caută să se acopere cu acte

La Almaș, Primăria a distribuit mixtură asfaltică pentru o serie de cetățeni, principalul criteriu avut în vedere fiind promisiunea fermă că la viitoarele alegeri locale vor vota cu primarul în funcție. Totul s-a petrecut cu aproximativ trei săptămâni în urmă. Mixtura a fost achiziționată de Primărie și a fost distribuită în mod gratuit, conform ordinelor primarului. Există o înregistrare video în care primarul liberal din Almaș dă de înțeles că el este cel care hotărăște cine și cum primește mixtura cumpărată din bani publici.
Pentru că povestea cu potențiala mită electorală mascată sun forma mixturii asfaltice cumpărate de primărie și distribuită discreționar a făcut valuri, existând, conform surselor noastre, chiar și o sesizare asupra acestui fapt la organe de cercetare, acum se caută „curățirea” poveștii cu o aparentă tentă de legalitate. Mai precis, la săptămâni după ce a cumpărat și distribuit mixtura, pe ordinea de zi a consiliului local Almaș a ajuns un proiect de hotărâre, PH nr. 41/08.05.2024, prin care se cere votul consilierilor pentru… cumpărarea acesteia și distribuirea ei pe raza comunei. Adică, consilierii sunt chemați post-factum să aprobe un demers deja finalizat de mult timp, ceea ce, după știința noastră, vine în totală contradicție cu legislația în vigoare.
Așteptăm rezultatul anchetei care se aude că ar fi fost deja demarată în acest caz.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici