Din fundație în… fundătură!

 photo img-thing_zps57b02e12.jpg

Cel puțin aceasta pare a fi soarta bietului Gheorghe Falcă, ajuns din postura de candidat al PDL pentru cursa prezidențială în cea de ratat de-a dreptul la ceas de mare cumpănă pentru el și partid. Falcă a scos porumbelul din gură în cel mai nepotrivit moment, chiar când democrat-liberalii se scremeau să facă față concurenței neloiale a Mișcării Populare și a recunoscut, înainte de a fi provocat, că legătura sa cu noul partid ar ține de fapt de… Fundația Mișcarea Populară, al cărei membru este. Precizarea nu le-a căzut bine pedeliștilor (încă) grupați sub flamura cam veștejită a lui Vasile Blaga. Oricum Falcă și-a dat măsura popularității în rândurile colegilor de partid în cursa împotriva insipidului Predoiu, când a ajuns ceva mai sus (dar nu mult!) de călcâiul broaștei, numărând voturile adunate cu greu la nivel național.

Culmea este că Gheorghe Falcă nu prea este dorit nici de noii colegi ai fostei sale aliate, Nuțica Udrea, care nu-l așteaptă cu gânduri curate printre ei. Și se pare că nici nu are cum să ajungă acolo atâta vreme cât Blaga nu se grăbește să-l excludă din partid iar altă ieșire care să-i permită și păstrarea fotoliului de primar al Aradului, nu prea există.

Promițătorul Falcă a ajuns, așadar, din fundația care mișcă popular într-o adevărată fundătură a politicii.
Culmea este că unicul candidat logic pentru PMP de la Arad ar fi nu Falcă ci fostul său contracandidat, Nicolae Ioțcu, ale cărui opțiuni în organizația păstorită de primarul Aradului scad de la o zi la alta. În plus, Ioțcu este și singurul capabil de a construi o organizație puternică pentru noul partid. Șopârlița noastră gureșă a promis că va fi pe fază!

Acest material publicistic este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Comentarii

comentarii

3 COMENTARII

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici