VEZI AICI cum îţi poţi salva dantura: o metodă revoluţionară descoperită de un doctor român

Invenţia unui doctor român, apreciată în străinătate, vă poate ajuta să vă salvaţi dantura. Dr. Bogdan Vlădilă a descoperit o metodă revoluţionară în tratamentul paradontozei prin regenerarea celulară.

Electronic Stem Generator, medaliat la Geneva şi Bruxelles

Cu ajutorul terapiei de restabilire a câmpului electromagnetic, țesuturile de susținere a dinților vor fi regenerate printr-un mecanism natural și atraumatic. Sutele de cazuri clinice pe care s-a bazat dr. Bogdan Vlădilă în cercetarea sa au demonstrat că restabilirea circulației câmpului electromagnetic natural fără interferențe accentuate are ca rezultat regenerarea osului maxilar.

Acest lucru se poate realiza la persoanele tinere prin înlocuirea lucrărilor protetice din metal cu lucrări ceramice, împreună cu eliminarea periodică a tartrului dentar. Acest lucru este posibil deoarece este demostrat științific faptul că până la 30 ani celulele proprii progenitoare din interiorul osului au o capacitate mare de reacție imediat ce un traumatism microbian sau mecanic apare. La persoanele trecute de 30 ani și mai ales în cazul celor care au deja un număr mare de implanturi dentare din Titan sau de coroane metalo-ceramice ce reprezintă retentivități în care se lipesc alimentele fără să mai poată fi îndepartate de medic, se impun tratamente periodice de regenerare a osului prin purificare a câmpului electromagnetic, pentru a se limita retracția osoasă și scăderea densității osoase la nivelul oaselor alveolare în care sunt implantați dinții. Se garantează păstrarea dinților care au în momentul începerii tratamentului o implantare osoasă de minim 5 mm, cu condiția ca pacientul să urmeze programul de menținere recomandat.

Pentru Electronic Stem Generator, singurul aparat inovator capabil să stimuleze fără nici un traumatism și să prolifereze celulele stem adulte, dr. Bogdan Vlădilă a primit medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva și Bruxelles, în 2014, la Geneva primind și titlul de Cea Mai bună Invenție a Salonului din partea Ministerului Rus al Cercetării.

Populaţia este afectată de paradontoză

electronic stem generator doctorLiteratura de specialitate demonstrează ca 80% din populaţie prezintă miros greu al gurii, sângerări şi dureri gingivale care determină în timp mobilitatea dinţilor şi retracţia gingiei. Zâmbetul este afectat deoarece culoarea şi forma gingiei sunt modificate, iar pacienţii evită să îşi mai expună gingia în timpul zâmbetului prin evitarea „râsului cu gura până la urechi”.
Aceste modificări ale gingiei se produc datorită acţiunii distructive produse de către microbi şi tutun care acţionează pe fondul unui fenomen normal-îmbătrânirea ţesutului gingival. Chiar dacă ştim că nu vom putea niciodată opri elementele agresoare (microbii şi agenţii chimici nocivi din tutun, alimente, băuturi) trebuie să încercăm să le reducem printr-o igienă bucală corectă şi prin creşterea periodică a calităţii colagenului din os care reprezintă fundamentul pentru implantarea dinţilor şi a implanturilor dentare.

Folosirea cu conştiinciozitate a tuturor tehnicilor de igienizare nu poate însă opri fenomenele celulare de îmbătrânire a epiteliului joncţional care va începe să aibă o adeziune din ce în ce mai slabă la nivelul dinţilor şi va permite apariţia pungilor parodontale în jurul dinţilor aparent sănătoşi. Aceste pungi parodontale nu sunt vizibile şi scapă de multe ori nediagnosticate chiar în cursul consultului stomatologic dacă nu se încearcă măsurarea cu sonda parodontală pe toate feţele dintelui. Acelaşi fenomen de îmbătrânire afectează şi calitatea osului maxilar care de fapt, este adevăratul pilon de rezistenţă al unei pârghii inegale reprezentată de dinte. Deoarece tehnicile de creştere a înălţimii osului prin adiţie nu numai că s-au dovedit ineficiente datorită lipsei de aport sagvin suficient, dar s-au dovedit chiar că înrăutăţesc situaţia deoarece în urma oricărei incizii vindecarea începe prin retragerea oricărui ţesut cu câţiva milimetri si de aceea se impune folosirea altor metode, total atraumatice dar care să acționeze profund, în profunzimea osului. Caracteristica bolii parodontale este însăşi retracţia osului și a gingiei care defavorizează pârghia reprezentată de dintele mobil şi în mod logic orice incizie trebuie evitată în jurul dinţilor pentru că riscă să transforme o pârghie deja instabilă într-una imposibil de redresat.

Alternativa realistă: păstrarea nivelului osos la nivelul existent şi densificarea acestuia

Singura alternativă realistă rămâne păstrarea nivelului osos la nivelul existent, dar şi densificarea acestuia prin creşterea calităţii osoase în zona de implantare a rădăcinii.

În pungile parodontale trebuie precizat că se acumulează microbii existenţi în număr extrem de mare în cavitatea bucală şi nu mai pot fi îndepărtaţi prin simpla tehnică de periaj deoarece periuţa dentară şi celelalte mijloace existente nu pot intra în pungile parodontale cu eficienţă. Cu atât mai puţin putem spera că acestea ar putea ajunge în profunzimea osului unde s-ar putea stimula fenomenele regeneratoare naturale bazate pe celulele regeneratoare ale corpului.

Persistenţa microbilor determină apariţia mirosului neplăcut al gurii şi a sângerărilor şi începe să distrugă zona de epiteliu care se ataşează pe dinte şi care este foarte sensibilă deoarece aceasta este singura zonă din organism unde se ataşează epiteliul direct pe ţesut dur şi fără vase de sânge suficiente deoarece dintele este o ceramică. Factorii agresori pe care îi introducem zilnic în cavitatea bucală (tutun, elementele chimice nocive din alimente şi băuturi) vor găsi astfel deschisă joncţiunea dentogingivală şi vor acţiona imediat prin distrucţie (liza) a epiteliului jucţional și a osului dacă acesta nu prezintă în interior o „armată celulară numeroasă” aptă să lupte încontinuu cu infecția bucală.

Drept urmare, dacă mecanismul propriu celular de luptă contra microbilor din gură nu este eficient, zilnic vor creşte în profunzime pungile parodontale şi se vor acumula din ce în ce mai mulţi microbi care nu mai pot fi îndepărtaţi prin periaj şi care vor constitui o „boală de focar” cu acţiune asupra stomacului, sistemului circulator şi genital. Fizionomic gingia îşi va schimba culoarea devenind din ce în ce mai roşie, nu va mai avea aspectul şi consistenţa unui ţesut sănătos. Vor începe şi retracţile gingivale, durerile şi sângerările la periaj care vor determina în lipsa intervenţiei, mobilitatea dentară.

Dacă până astăzi ne limităm doar la îmbunătăţirea igienei care trebuie să rămână bineînţeles esenţială, trebuie să fim conştienţi că metodele clasice de igienizare nu pot îndepărta eficient microbii cantonaţi în pungile parodontale deja formate. Elementele proprii organismului responsabile de regenerarea gingiei şi a epiteliului joncţional provin din osul adiacent, iar pentru a se forma mai multe capilare sangvine este nevoie să cream mai multe celule în interiorul ţesutului osos. Aceasta „armata celulara” care ar trebui să fie continnu prezentă în interiorul osului este gata de reactie imediata in momentul in care apare un traumatism microbian, chimic sau mecanic.

Tratează parodontoza acasă, în timpul liber şi fără durere. Soluţia este Electronic Stem Generator

Datorită caracteristicilor anatomice ale gingiei, vasele sanguine sunt foarte subţiri, fluxul sanguin şi implicit cantitatea factorilor necesari pentru regenerare este foarte mică. Ştim şi că nu putem creşte foarte mult fluxul sanguin doar prin mecanisme locale care să nu afecteze echilibrul general al pacientului. Rezultă că în mod evident singura metodă prin care putem suplimenta cantitatea capilarelor şi a factorilor autologi de regenerare este proliferarea celulelor în profunzimea osului, prin mijloace capabile să ajungă acolo. Deoarece pastele de dinţi şi apele de gură nu pot ajunge în profunzime am pus pe piaţă un dispozitiv medical cu lungime de undă mare, capabil să traverseze osul maxilar fără nici un traumatism şi să activeze mecanismele naturale de regenerare osoasă.

Apariţia unei «armate de celule proprii sănătoase» este singurul mijloc capabil să lupte cu infecţia continuă care se acumulează în retentivităţile reprezentate de lucrările dentare şi mai ales implanturile dentare.

Acest mecanism propriu antiinflamator trebuie reactivat cu Electronic Stem Generator cu atât mai frecvent cu cât pacientul prezintă riscuri mai mari la recidivă reprezentate de lucrări dentare sau implanturi dentare.

Administrarea este foarte simplă: pacientul utilizează gutiera acasă în perioadele libere decise de el (fie în timp ce priveşte la TV, fie în timp ce citeşte o carte). Atât timp cât gutiera este prezentă în cavitatea bucală, se emite o frecvenţă specifică, care stimulează propriii factori de regenerare şi ca rezultat ţesuturile devin mai aderente de dinte sau de implantul dentar. În acelaşi timp se observă şi obţinerea unei consistenţe mai bune a gingiei şi transformarea culorii roşu închis într-o culoare roz deschis, caracteristică stării de sănătate gingivală.

La toţi pacienţii care au deja implanturi dentare inserate sau care au primit de la medicul dentist indicaţia de implantare, administrarea curelor cu Electronic Stem Generator este chiar obligatorie deoarece riscul resorbţiei osoase în jurul implanturilor dentare este foarte mare. La pacienții care deja au pierdut un dinte și vor să îl înlocuiască cu implant este important să îl atenționăm că dintele s-a pierdut, în cele mai multe cazuri, chiar din cauza slabei calități a osului și recomandăm îmbunătățirea calității osului prin Electronic Stem Generator înainte de a insera chirurgical implantul.

Literatura de specialitate confirmă existenţa unui complex unitar gingie – os şi este bine cunoscut faptul că regenerarea uneia dintre componente demonstrează şi regenerarea celeilalte. Regenerarea ligamentelor parodontale şi a osului sunt evidenţiate clinic printr-o reducere a mobilităţii dinţilor, evidenta după două luni de utilizare.

Pacienţii care doresc prevenţia şi tratamentul afecţiunilor parodontale sunt invitaţi să consulte unul din specialiştii noştri în vederea realizării unei simple amprente dentare. Tratamentul efectiv va fi realizat acasă de către pacient după închirierea tehnologiei personalizate Electronic Stem Generator printr-o administrare lipsită de disconfort, orar rigid, dietă şi efecte adverse.

Dr. Bogdan Vlădilă este medic specialist stomatologie generală cu competenţă în implantologie orală. Pentru programări vizitaţi www.stemgenerator.ro sau sunaţi la 0723 209 290 sau 021 4106215.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici